תזונה קלינית

מנהלת: גב' גלית מגריל

השרות לתזונה קלינית אחראי על יעוץ והתאמת דיאטות למצבי מחלה שונים עבור חולים מאושפזים או מטופלים המבקרים במרפאות חוץ. צוות היחידה מונה דיאטניות קליניות מוסמכות בעלות תחומי התמחות שונים כגון: סוכרת, סוכרת הריונית, נפרולוגיה, גריאטריה, כירורגיה, קרדיולוגיה ועוד.

התאמת התזונה למטופל הינה חלק אינטגראלי מהטיפול הרפואי בו והיא מתבצעת בשיתוף פעולה מלא עם הצוות הרפואי והסיעודי. הדרכה לתזונה מתאימה ניתנת בהתאם למחלה הספציפית תוך התייחסות למחלות נלוות ולפרמטרים בריאותיים נוספים.

הייעוץ התזונתי כולל: הערכת מצבו התזונתי של המטופל, מתן תפריט מתאים הכולל תוספות תזונתיות ו/או מזון רפואי, מעקב אחר מצבו התזונתי של המטופל וכן אחר וצריכת המזון שלו, והדרכת החולה ובני משפחה במהלך האשפוז ו/או לקראת השחרור מבית החולים.

היחידה לתזונה קלינית אחראית על יעוץ לצוותים הסיעודיים והרפואיים בתחומים הקשורים לתזונה המתאימה למטופלים. בנוסף היחידה אחראית על הדרכה ופיקוח על צוות עובדי מערך המזון בהיבט של הכנה ומשלוח המזון למטופלים.

היחידה לתזונה מכשירה בכל שנה סטודנטים מהחוג לתזונה בפקולטה לחקלאות ובמכללת תל-חי, לצורך קבלת תעודת הסמכה.


ימי פעילות:
א'-ה' בין השעות 8:00 עד 13:00.
 
טלפון: 04-6652615

פקס: 04-6652265

מענה קולי: 04-6652616